Bliv klogere på Marte Meo
Marte Meo betyder ”ved egen kraft” og er udviklet af hollænderen Maria Aarts. Metoden har været kendt i Danmark siden midten af 1990’erne og anvendes på en lang række forskellige institutioner, skoler, i psykiatrien og lignende – kort sagt alle steder, hvor mennesker indgår i et samspil med hinanden.
Marte Meo bygger på principperne for udviklingsstøttende kommunikation, og der tages udgangspunkt i, hvad der gøres godt og der er fokus på muligheder frem for begrænsninger.
Metoden er ganske konkret og løsningsorienteret. Via udvalgte videoklip får man konkrete handleanvisninger som kan forbedre samspillet og støtte udviklingen – for eksempel mellem forældre og barn.
Analysen af videooptagelserne af dagligdags situationerne gør det muligt at få øje på barnet eller de voksnes resurser, og herfra arbejder man så videre mod den bedste løsning. Marte Meo hjælper med at få øje på hvad barnet eller forældrene allerede mestrer og hvad, der er brug for hjælp til.
For at kunne kalde sig certificeret Marte Meo-institution er der flere kriterier, der skal opfyldes. Institutionen skal re-certificeres hvert tredje år. Der er blandt andet krav til personalets uddannelsesniveau, krav om mulighed for supervision, netværksgrupper og Marte Meo skal være en fast del af det daglige arbejde.
Kilde: Marte Meo Foreningen i Danmark