Hvert halve år mødes repræsentanter for Dansk Industri Midt Vest og Skive Kommune for at tage temperaturen på samarbejdet mellem det lokale erhvervsliv og kommunen.Forleden var det så igen blevet tid til at blive opdateret på de seneste erhvervsmæssige udviklinger og tiltag. Og et af de punkter, der var på dagsordenen, var en indsats for at øge samarbejdet mellem de lokale virksomheder og kommunen gennem projektet Branding af Skiveegnen.
Det er Business Skive, der står bag Branding af Skiveegnen i et samarbejde med Skive Kommune og foreningen Branding Skiveegnen. Det er et projekt, der bliver skudt i gang her i efteråret 2025, og det klare formål med projektet er at drive det fælles samarbejde fremad med fokus på rekruttering og fastholdelse af arbejdskraft.Det skal ske gennem positive fortællinger fra de lokale virksomheder med fokus på den enkelte fremgangsmåde og proces mere end på selve resultatet. Det er ofte i processen, den gode historie ligger.
Brug for specialiseret arbejdskraft
Sammen med Skive Kommunes vækststrategi og RENT LIV-brandet skal Branding af Skiveegnen bidrage til fastholdelse af borgere og arbejdskraft.Og håbet er, at der gennem den positive kommunikation fra virksomhederne vil være flere, der får vækket sin lyst til at ville arbejde på Skiveegnen.Men projektet skal ikke ”bare” markedsføre egnen og vække nysgerrigheden hos dem, der overvejer at flytte hertil. Det skal også skabe en stolthed hos dem, der allerede bor og arbejder her.
Skive Kommune bringer i alt en million kroner ind i projektet. 600.000 kroner kommer fra den kommunale Vækstpuljen, mens der er fundet yderligere 400.000 kommunale kroner.
- Det er vigtigt, at vi som kommune er med til at styrke samarbejdet med de lokale virksomheder, og det er vigtigt, at vi sammen gør en indsats for at tiltrække noget af den mere specialiserede arbejdskraft, som vi har brug for. Vi håber, at vi gennem Branding af Skiveegnen skaber endnu mere synlighed omkring vores mange innovative virksomheder samt styrker den indre og ydre opfattelse af Skiveegnen som et sted, der er præget af udvikling, fællesskab og grøn innovation, siger borgmester Peder Christian Kirkegaard.
Et skub til egnens selvopfattelse
Branding af Skiveegnen skal ses som et vindue til at vise den gode historie frem. En mulighed for at skubbe til egnens selvopfattelse i en positiv retning.Det er meningen, at der over en toårig periode vil udkomme flere end 100 erhvervsfortællinger, som bliver serveret i forskellige kommunikationspakker med indhold til alle slags platforme.
Det kan være historien om KIS Huset, der siden 2014 med stor succes har fungeret som bopæl for studerende, praktikanter og nyansatte på Skiveegnen.Det kan være historien om vores mange Gazellepris-modtagere, og det kan være historien om, hvorfor Skiveegnens iværksættere overlever i højere grad end i resten af Danmark.
DI er positive
Vicebestyrelsesleder i Dansk Industri Midt Vest, Peter Lynge Hjelm, der også er administrerende direktør i den lokale virksomhed Formkon A/S, hilser projektet Branding af Skiveegnen velkommen.
- Hvis vi fortsat vil være en attraktiv egn med stærke virksomheder, er det afgørende, at virksomhederne kan tiltrække og fastholde den nødvendige arbejdskraft. Derfor er det meget positivt, at kommunen og virksomhederne arbejder sammen om at styrke både tiltrækningskraften og den gode fortælling om Skiveegnen, siger Peter Lynge Hjelm.
Om et halvt år vil Dansk Industri Midt Vest og Skive Kommune igen mødes til dialog, og der vil der med sikkerhed blive fulgt op på Branding af Skiveegnen.