Når en forening godkendes som værende folkeoplysende i Skive Kommune er det muligt at søge om en række tilskud. Der søges hvert år og fristerne er de samme og kan ses i årshjulet.
Søg om aktivitetstilskud
Tilskuddet kan søges én gang årligt ved indsendelse af underskrevet revisionskrav til Kultur- og Familieforvaltningen. På baggrund af dette henter Kultur og Fritid foreningens medlemsoplysninger direkte i Det Centrale Foreningsregister (CFR). Medlemstallene herfra bruges som baggrund for udbetalingen.
Fristen for ansøgning er hvert år den 31. januar.
Tilskuddet udgør minimum kr. 90 pr. medlem. Dog kan der ikke ydes et større tilskud for medlemmet end der er opkrævet i medlemskontingent.
Søg om lokaletilskud
Tilskuddet kan søges én gang årligt ved elektronisk indsendelse af udfyldt regnskabsskema, udgiftsbilag og underskrevet revisionskrav. På baggrund af det indsendte beregner og udbetaler Kultur og Fritid foreningens lokaletilskud.
Søg lokaletilskud her
Fristen for ansøgning er hvert år den 31. januar.
Til de foreninger der modtager tilskud over kr. 10.000 årligt udbetales der 1. februar og 1. august et acontobeløb fastsat af forvaltningen. Ved beregning af det endelige lokaletilskud kan der derfor både fremsendes regning til foreningen, ske udbetaling eller laves et fradrag i 2. aconto.
Skiveordningen
Ifølge Folkeoplysningsloven skal foreningerne have dækket et tilskud på 65 % af sine lokaleudgifter, fratrukket den procentvise andel af medlemmer over 25 år i foreningen. For flere af de godkendte foreninger i Skive Kommune forholder det sig dog således, at de på baggrund af Skiveordningen er blevet godkendt til at få et væsentligt højere tilskud end det minimum loven fastsætter.
Indplaceringsskemaet for Skiveordningen tager udgangspunkt i foreningens hovedaktivitet og ud fra denne, gives der så tilskud enten jf. Folkeoplysningsloven, op til 90 % af udgifter og for størstedelen af foreningerne gives der tilskud til 100 % af lokaleudgifterne. Indplaceringsskemaet er en del af Skiveordningen, som kan ses i linkboksen her på siden.
Ordinært og ekstraordinært vedligehold er blevet præciseret i forhold til foreningernes mulighed for dækning af udgifter jævnfør Skiveordningen. Husk at kontakte forvaltningen inden udbedring af pludselig opstået skade, således forvaltningen kan forhåndsgodkende udgiften. Foreningen kan ikke forvente refusion af udgifter der ikke er beskrevet som ordinært vedligehold, medmindre der på forhånd er ansøgt og godkendt som et ekstraordinært vedligehold.
Søg om anlægsønsker og ekstraordinært vedligehold
Fristen for at indsende sine ønsker er hvert år den 1. marts for medlemmer af SIS og for øvrige foreninger. For medlemmer af Spejdersamrådet er fristen den 1. juni.
De indsendte ønsker vil behandles i forhold til det kommende års budget. Dvs. søges der nyanlæg i 2023 vil der tidligst kunne forventes midler til projektet i 2024. Foreningerne må ikke starte på anlægget før der officielt er meddelt tilsagn om tilskud fra Kultur- og Familieforvaltningen.
Ekstraordinært vedligehold
Foreningerne skal benytte sig af muligheden for at søge, hvis deres arbejde ikke kan henføres direkte som ordinært vedligehold, men er en del af en større forbedring af foreningens lokaler eller er et nyanlæg for foreningen. De forskellige typer af vedligehold er listet i vedligeholdelsesspecifikationen.
Medlemmer af Skive Idrætssamvirke
De folkeoplysende foreninger der er medlem af Skive Idrætssamvirke (SIS) skal stile deres ansøgning direkte til SIS. Fristen for indsendelse er den 1. marts.
Medlemmer af Spejdersamrådet
De folkeoplysende foreninger der er medlem af Spejdersamrådet Skive skal stile deres ansøgning direkte til samrådet. Fristen for indsendelse er den 1. juni.
Øvrige foreninger
De folkeoplysende foreninger der ikke er medlem af Skive Idrætssamvirke eller Spejdersamrådet Skive skal stile deres ansøgning direkte til Kultur- og Familieforvaltningen. Fristen for indsendelse er den 1. marts.
Procedure for anlægsønsker
De indsendte ønsker behandles i Skive Idrætssamvirke og Spejdersamrådet, som prioriterer alle modtagne ønsker og fremsender deres prioritering til Kultur og Fritidsudvalget. Ved en gennemgang af listen og de ønsker der er indsendt direkte til forvaltningen, foretager udvalget sin egen prioriteringsliste, som medtages ved budgetseminaret for kommende års budget.
Søg om tilskud til efteruddannelse
Medlemmer af Skive Idrætssamvirke
De folkeoplysende foreninger der er medlem af Skive Idrætssamvirke (SIS) skal ansøge direkte hos SIS om at få dækket dele af sine udgifter til videre- og efteruddannelse.
Find ansøgningsskemaet på SIS' hjemmeside
Medlemmer af Spejdersamrådet
De folkeoplysende foreninger der er medlem af Spejdersamrådet Skive skal ansøge direkte hos samrådet om at få dækket dele af sine udgifter til videre- og efteruddannelse.
Øvrige foreninger
De folkeoplysende foreninger der ikke er medlem af Skive Idrætssamvirke eller Spejdersamrådet Skive skal ansøge direkte hos Kultur- og Familieforvaltningen om at få dækket dele af sine udgifter til videre- og efteruddannelse.
Ansøgningen skal som minimum indeholde oplysninger om følgende:
- Foreningens navn, adresse og cvr. nr.
- Kursusdeltagernes navne
- Kursusmateriale indeholdende tid, sted, indhold og pris
Ansøgningerne skal være forvaltningen i hænde inden kurset afholdes. Der skal altså være modtaget bevilling af tilskud fra forvaltningen inden kurset afvikles.
Ansøgningen sendes på mail til Marlene Sagi eller Dorte Sørensen eller med post til:
Kultur- og Familieforvaltningen, Torvegade 10, 7800 Skive.
Start- og udviklingspuljen
Start- og udviklingspuljen yder tilskud inden for følgende kategorier:
- Nye initiativer
- Udviklingsarbejde af folkeoplysende karakter
- Folkeoplysende aktiviteter, som tiltrækker børn, unge og nye grupper
- Tværgående aktivitetstilbud
- Opstart af nye foreninger
- Samlingssteder med folkeoplysning som hovedformål
Det normale ansøgningsbeløb er ca. 2.500 - 3.000 kr.
Hvem kan søge?
Alle kan principielt søge om tilskud fra start- og udviklingspuljen, herunder foreninger som ikke allerede er godkendte efter folkeoplysningsloven, men hvis initiativ har til formål at fremme folkeoplysningen.
Der kan ikke ydes tilskud til:
- Tilbud med kommercielt sigte
- Tilbud, der hører under anden lovgivning
- Enkeltpersoner
- Materialer
Ansøgning
Der er ingen ansøgningsfrist og ansøgningerne vil blive behandlet løbende i Folkeoplysningsudvalget. Udvalget har fastsat møder 4 gange årligt. Det kan derfor ikke forventes, at der gives svar på ansøgningen tidligere end efter udvalgets næste møde.