Hvor skal der være en fedtudskiller?
Der skal være fedtudskiller på afløb fra:
Erhvervsmæssige køkkener, f.eks. kroer, hoteller, kantiner, restauranter
Cateringfirmaer
Grillbarer
Fast-food salgssteder
Pizzeriaer
Levnedsmiddelvirksomheder / slagterier og slagtere
Bagerier og konditorier
Forretninger med tilberedning af varm mad
Pladser/overflader, hvor der kan forventes spild af fedt/madolie
Kommunen vurderer i øvrigt om en fedtudskiller er nødvendig i andre tilfælde.
Tilslutningstilladelse
Etablering af en fedtudskiller skal anmeldes til kommunen, før arbejdet påbegyndes. Det er vigtigt, at der både søges om tilslutningstilladelse til etablering af fedtudskiller og om byggetilladelse.
Ansøgning om tilslutningstilladelse skal ske på det relevante ansøgningsskema, som du finder her på siden. Det er vigtigt, at oplysningerne er korrekte, eftersom fedtudskilleren skal have den rigtige størrelse m.m. for at virke efter hensigten.
Fedtudskilleren skal etableres af en autoriseret kloakmester, og tilslutningstilladelse og byggetilladelse skal foreligge før arbejdet må påbegyndes.
Har du spørgsmål i forbindelse med etablering af fedtudskilleranlæg, er du velkommen til at kontakte miljøafdelingen.
Ansøgningsskemaer - spildevandsanlæg