Dit valgsted har fokus på tiltag som god afstand, hygiejne og udluftning så det er trygt for dig at møde op for at stemme. 

Anvisningerne vil være tydeliggjort både med skiltning og af folk på gulvet, der guider vælgerne de rette steder hen. Derudover vil der også være ekstra fokus på rengøring, og de fælles kontaktpunkter blandt andet i valgbokserne vil med jævne mellemrum rengøres med desinfektionsmiddel.

Allerede da valgforberedelserne startede først på året, spillede COVID-19 ind som en særlig faktor, der har haft betydning for dette års valg. Det gælder f.eks. i udvælgelsen af valglokaler, hvor fokus har været på gode muligheder for at holde afstand og lave separat ind- og udgang.

Du kan også selv hjælpe

Udover at du opfordres til at følge anbefalingerne om afstand, hygiejne og omtanke, gør vi også opmærksom på følgende muligheder for at mindske risikoen for smittespredning:

  • Du kan brevstemme frem til d. 12. november 2021 kl. 16.00 på Skive Bibliotek, i Borgerservice eller i Bogbussen (sidste dag d. 10. november). Se hvordan du brevstemmer  
  • På selve valgdagen kan du med fordel stemme midt på dagen. Undgå primært at stemme fra kl. 8.00-9.00 og kl. 16.00-20.00, hvor der normalt er mange, der stemmer
  • Medbring gerne mundbind og dit eget skriveredskab, hvis det gør dig mere tryg - dog ikke noget med en usædvanlig farve, f.eks. guld- eller glimmertusch

Er du i isolation, i øget risiko eller utryg?

Vælgere, der er i isolation fordi de er syge med smitsom sygdom som COVID-19 eller har været i nærkontakt med smittede, kan også stemme. Vi henstiller til, at man ikke går ind i valglokalet, men i stedet ringer på tlf. 2063 5597 eller beder én af forbigående om at hente én fra valglokalet. Så kan man stemme uden for valglokalet.

Personer i øget risiko opfordres til at være opmærksomme på at holde ekstra afstand og evt. anvende mundbind eller visir. Der henvises endvidere til Sundhedsstyrelsens pjece Gode råd til dig, der er i øget risiko.

Hvis der er vælgere, der fortsat er utrygge, kan de henvende sig til medhjælperne ved valget om at få udleveret mundbind eller engangshandsker. Alle medhjælperne bliver også opfordret til at anvende værnemidler under hele afstemningen.

Sidst opdateret

15.11.2021

Ansvarlig redaktør