Luk alle
Åben alle

Et valgkort er et papirkort, som kommunen sender med posten til din adresse kort før et valg.

Alle borgere, der kan stemme til kommunal- og regionalvalget, vil senest fem dage før valget modtage et valgkort med posten.

Selvom der er tale om to valg, modtager du kun ét valgkort. Personer uden fast opholdssted, f.eks. hjemløse, får dog ikke tilsendt valgkort.

Til det kommunale og regionale valg tirsdag den 16. november 2021 får du senest torsdag den 11. november 2021 dit valgkort. Hvis du har stemmeret, men ikke har modtaget et valgkort senest fem dage før valgdagen, skal du henvende dig til kommunen på telefonnummer 9915 5500. Det bør du også gøre, hvis der står forkerte oplysninger på valgkortet.

På valgkortet står der, hvilken dag og inden for hvilket tidsrum valget afholdes. På valgkortet står der også, hvor du skal møde op for at stemme.

Du skal aflevere valgkortet til valglisteføreren, når du går ind på valgstedet for at stemme. Valglisteføreren bruger valgkortet til at tjekke, at du står på valglisten, og at du ikke allerede har stemt. Du skal samtidig oplyse din fødselsdato.

Når valglisteføreren har krydset dig af på valglisten, beholder valglisteføreren valgkortet og giver dig til gengæld to stemmesedler - én til det kommunale valg og én til det regionale valg.

Selvom du ikke har modtaget dit valgkort, eller hvis du har mistet eller glemmer at tage det med på valgdagen, kan du godt møde op på dit valgsted og stemme. Så skal du huske anden legitimation som fx sundhedskort (det gule sygesikringsbevis), kørekort eller pas.

Det er dermed ikke en betingelse for at få lov til at stemme på valgdagen, at du medbringer dit valgkort, så længe du medbringer legitimation.

Sidst opdateret

01.02.2024

Ansvarlig redaktør