Et coronapas dokumenterer, om du enten er vaccineret, er tidligere smittet eller testet negativ. Det indføres for at begrænse smittespredning og for at undgå, at sygehusene bliver overbelastet af et stigende antal coronapatienter.
Gå i isolation og bliv testet, hvis du har symptomer.
Bliv vaccineret - og revaccineret, når det er din tur
Vær med til at bryde smittekæderne, så smitten ikke løber løbsk.
Vaccinerne virker
Sundhedsmyndighederne oplyser, at smitten lige nu især spredes af børn i skolealderen og ikke-vaccinerede unge og voksne. Smitten spredes især fra ikke-vaccinerede til vaccinerede, og det rammer blandt andet ældre og sårbare, som er særligt udsat for alvorlig sygdom og død, selv om de er vaccinerede.
Vaccinerne beskytter rigtig godt, men ikke 100 %. Vaccinerne nedsætter risikoen for at blive smittet meget betydeligt og dermed også risikoen for at smitte andre. Vaccinerne nedsætter desuden risikoen for alvorlig sygdom, indlæggelse og død meget betydeligt.
Det er forventet, at smitten vil stige hen over efteråret og vinteren, hvor vi opholder os mindre udenfor. Coronavirus er meget smitsom, og den nuværende variant smitter ca. dobbelt så meget, som den oprindelige variant ved pandemiens begyndelse for halvandet år siden. Derfor genindføres coronapasset for at begrænse yderligere smittespredning.