Færdselstavler
Det tilstræbes, at der altid er den skiltning, som er nødvendig for trafikken, dog under hensyn til, at mængden af skilte ikke bliver for stor.
Bliver du som trafikant opmærksom på behov for yderligere skiltning, kan du rette henvendelse til Teknisk Forvaltning, Drift og Anlæg. Herefter vil Kommunen i samarbejde med politiet vurdere forslaget.
Hvis du påkører et skilt eller andet vejinventar, kan du ligeledes rette henvendelse til Teknisk Forvaltning, Drift og Anlæg.
Gadelys
Ved etableringen af belysningen er taget hensyn til, at gældende regler overholdes, således at trafikken kan afvikles sikkert, og at bløde trafikanter oplever tryghed ved at færdes på cykelstier og fortove.
Der er opstillet godt 12.000 gadelamper fordelt i hele kommunen. For tiden er der endnu områder i kommunen, hvor belysningen er reduceret ved at nogle lamper slukker i nattetimerne, hvilket i praksis betyder mellem kl. 22.00 og kl. 06.00. Dette princip er dog under afvikling.
I takt med at gadelyset renoveres og udskiftes til nye og mindre strømforbrugende LED-lyskilder, bliver alle gadelamper aktiveret i nattetimerne, dog med en reduktion i lysstyrken på hver lampe.
Der foretages regelmæssigt eftersyn af gadelamperne for at sikre, at det er velfungerende. Der kan dog stadig forekomme fejl, og indmelding herom kan ske til nedenstående:
Fejlmelding af gadelys
Ved fejl der har sikkerhedsmæssig karakter eller ved større fejl (flere lamper uden lys), skal du ringe til vores døgnbemandede support på tlf. 89114900.
Trafiksignalanlæg
Vi har etableret 18 trafiksignalanlæg, også kaldet lysreguleringer. Heraf er 16 trafiksignalanlæg i Skive By og ét i Balling, samt ét trafikstyret fodgængerfelt i Hem.
De fleste trafiksignalanlæg er tidsstyret. Det vil sige, at signalanlægget er indstillet til at skifte i forudbestemte tidsintervaller og programmer. Det kan være et dagprogram, aftenprogram og natprogram. Herudover har nogle kryds et myldretidsprogram til morgen- og eftermiddagstrafik.
Andre trafiksignalanlæg er trafikstyret. Det vil sige, at trafikken får signalet til at skifte, når køretøjer passerer de spoler, som er nedfræset i kørebanen op mod krydset. I dag bruges i stigende grad radar i stedet for spoler til detektering af trafikken. Når der ikke er trafik, kan der være rødt i alle retninger, men når en spole bliver påvirket af et køretøj vil signalet skifte til grønt. Ved en hastighed på 50 km/t eller derunder vil der herefter være grønt, når man kommer frem til krydset. Dette medfører samtidig en hastighedsdæmpning på strækningen.
Trafiksignalanlæggene er tilkoblet en overvågningscentral, som registrerer når der er fejl på spoler, radar eller manglende lys i et signal. Verdo forestår drift og vedligeholdelse af signalanlæggene.
Ved fejlmelding af trafiksignalanlæg
- Verdo på telefon 7010 0238
- Skive Kommune, Drift og Anlæg på telefon 9915 5500
- Midt- og Vestjyllands Politi, Lokalstation Skive på telefon 9615 1448