Signaturfortælling – Oddense
Fællesskabets by
Oddense vil gerne kendes som Fællesskabets By. Fællesskabet er en vigtig del af byens og omegnens DNA. Lokale borgere etablerede selv en børnehave, og byggede for egne penge og en fælles arbejdsindsats en idrætshal i 1983. Den blev renoveret i 2015 og fungerer også som byens forsamlingshus.
Træmuseet
Der er en stærk tradition for snedker-arbejde og møbelkunst på egnen. I Oddense finder du Træmuseet, der er kendt i hele landet. Her kan du gå på opdagelse i møbelkunstens historie. Museet er ved at blive udvidet til også at være et mødested for områdets kreative nørklere, så folk kan mødes til strik, vævning, hækling mm. - og ikke mindst kaffe.
De lokale sikrede Brugsen
Brugsen i Oddense har hjemme i nogle bygninger, der er ejet af byens borgere. Brugsen var på et tidspunkt tæt på at lukke, men en indsamling og en masse lokalt benarbejde sikrede, at det var muligt for borgerne at købe og renovere bygningerne. På den måde bevarede borgerne deres mulighed for at kunne handle helt lokalt.
Smørhul for børnefamilier
Her er dagpleje for de mindste. Og børnehaven, SFO’en og folkeskolen til og med 6. klasse er samlet i skolens bygning, så børnene mødes på tværs af alder. Børnene har adgang til legepladser, multibane, skoleskov og sø. Områdets natur inddrages i undervisningen, så børnene kan fange og dissekere en fisk ved HP´s Fiskesø eller prøve deres talenter med værktøjet på Træmuseet.
Signaturfortællingen er udarbejdet i samarbejde med Oddense Otting Borgerforening
Kort med faciliteter i Oddense (kommuneplanen)
Oddense
Oddense - kommuneplan 2020 - 2032
Hindborg
Hindborg - kommuneplan 2020 - 2032
Holmhuse
Holmhuse - kommuneplan 2020 - 2032