Signaturfortælling – Estvad, Rønbjerg og Bærs
Pendlervenlig beliggenhed
Rønbjerg ligger godt placeret i forhold til pendling til områdets større byer. Inden for højest 45 kilometer finder du således Skive, Nykøbing Mors, Struer, Holstebro, Herning og Viborg. Byen havde frem til 1979 et stoppested for toget mellem Struer og Aarhus, og en gruppe af borgere arbejder nu på, at det skal genetableres.
Et naturskønt kulturhistorisk landskab
Med beliggenhed lige nord for Flyndersø, er du aldrig længere væk end en cykeltur fra smuk og varieret natur. Flyndersø er del af Naturpark Flyndersø, et sammenhængende naturområde, der strækker sig fra Skive Ådal over Sønder Lem Vig og til Venø Bugt i vest.
Estvad er udpeget som særlig kulturhistorisk bevaringsværdig landsby, grundet byens ualmindeligt flotte placering i landskabet og dens klassiske opbygning.
Foreninger og faciliteter
I Rønbjerg ligger naturbørnehaven Hedemarken – en del af Børnehusene. Børnehaven benytter sig ofte af at ligge tæt på Flyndersø og andre naturområder som Estvadgård Plantage.
De to store foreninger i Rønbjerg og omegn er borgerforeningen og Rønbjerg Ungdoms- og Idrætsforening (RUIF).
Et område med en rig historie
Området er relativt tyndt befolket og med store naturområder. Det gav i gamle dage plads til, at rakkere, tatere og natmænd bosatte sig. Det var også omkring Rønbjerg, nærmere betegnet Estvadgård, at Danmarks dengang sidste ulv blev skudt i 1813.
Stednavnet Rønbjerg er bedst kendt for Rønbjerg Is, der blev produceret på mejeriet i centrum i årene 1907-1997.
Rønbjerg
Rønbjerg - kommuneplan 2020 - 2032
Estvad
Estvad - kommuneplan 2020 - 2032
Bærs
Bærs - kommuneplan 2020 - 2032