PPRs kerneopgave er at understøtte børn og unges muligheder for at deltage i lærende, udviklende og dannende fællesskaber.

PPR består af psykologer, tale/hørekonsulenter, ergoterapeuter, fysioterapeuter, læse/matematikkonsulenter tosprogsvejleder og administrativ personale, som indgår i et samarbejde med forældre, skoler, daginstitutioner, dagplejer og familieafdelingen. PPR arbejder på flere niveauer. Dette betyder; at vi understøtter udvikling af mangfoldige børnefællesskaber og et motiverende læringsmiljø. at vi yder råd og vejledning til de voksne omkring barnet. at vi primært involveres i børn og unge i sårbare situationer. Visionen i Skive Kommunes børnepolitik lyder: Alle børn skal opleve: At trives At udvikle sig til den bedste udgave af sig selv At indgå i forpligtende og udviklende fællesskaber PPR's værdimæssige fundament: Børn er mere ens end forskellig. Børn gør det rigtige, hvis de kan. Det er de voksne, som kan gøre noget andet.

Hvornår kan PPR inddragesPPR kan inddrages, hvis forældre, skole, dagtilbud eller sundhedsplejerske ønsker sparring, vejledning og rådgivning omkring et barn, en gruppe eller et læringsmiljø. Kontakten til PPR går igennem skole, dagtilbud eller sundhedsplejen.  

Hvordan kan PPR hjælpe når barnet er indstillet?Møde og aftale om samarbejdet med PPR: PPR involveres i samarbejdet omkring barnet, via. en samarbejdskontrakt, der udarbejdes mellem indstiller og forældre. På baggrund af samarbejdskontrakten, opretter PPR en sag, da vi har pligt til at journalisere og dokumentere PPR´s indsats i sagen. PPR kan blandt andet tilbyde: observation af det miljø, som barnet er en del af råd og vejledning til det pædagogiske personale på skolen, børnehaven, sundhedsplejen, dagplejen og forældre. nærmere undersøgelse af barnets samlede situation. forslag til hvad de voksne kan gøre for at hjælpe barnet til en bedre trivsel og udvikling. vurdering og udredning af barnets behov for specialpædagogisk bistand. Vi indgår i samarbejdet med de nære voksne omkring barnet og fremmer de mange veje til barnets læring, udvikling og trivsel. Det gør vi ved at: udvide perspektiver give håb og få øje på nye muligheder yde hjælp til selvhjælp bidrage til handleplan

Hvordan afsluttes en sag i PPR?En sag i PPR afsluttes efter aftale med de involverede parter. Sagen kan også afsluttes, hvis der ikke har været efterspørgsel på rådgivning i et år.

Cool Kids - for børn med angstI PPR tilbyder vi et behandlingsforløb til børn/unge med angst, og deres forældre. Forløbet hedder Cool Kids/Chilled. Optagelse i gruppeforløb koordineres af PPR blandt andet gennem henvendelse fra f.eks. psykologer, sagsbehandler, lærer og forældre. Aldersgruppen går fra ca. 10-16 år. Der er fem til seks familier pr. hold. over en fire måneders periode.

Tidlig forebyggende indsatsPPR tilbyder tidlig forebyggende indsats. Tilbuddet retter sig mod børn/unge med lettere trivselsvanskeligheder, så som ængstelighed, tristhed, følelsesmæssige udfordringer, begyndende skolefravær og begyndende mobbeproblematikker. PPR´s indsats skal dokumenteres, hvilket kræver en udfyldt samarbejdskontrakt, som er grundlaget for oprettelse af en sag i PPR. I kan kontakte PPR direkte via den lokale psykolog, eller på ppr@skivekommune.dk, og/eller forebyggelseskonsulent Daniel Nors dano@skivekommune.dk