Vores integrationsindsats har fokus på, at du får et arbejde, lærer det danske sprog og den danske kultur at kende. Formålet er, at du hurtigst muligt kan forsørge dig selv og din eventuelle familie.

En plads på arbejdsmarkedet er en af de vigtigste forudsætninger for god integration. Skive Kommunes beskæftigelsesindsats for flygtninge har fokus på beskæftigelse helt fra flygtningens første dag i kommunen.

Indsatsen har til formål at understøtte voksne flygtninge i at komme ind på arbejdsmarkedet hurtigst muligt, så de kan forsørge sig selv og deres familie gennem arbejde - enten som lønmodtager eller ved drift af selvstændig virksomhed.

Hovedlinjen i indsatsen er et tæt samarbejde mellem kommune, virksomheder, sprogskole og flygtningen med det mål, at flygtningen hurtigst muligt bliver klædt på til at kunne begå sig på en dansk arbejdsplads og kunne løfte opgaver i virksomhederne. 

Vejen til arbejde - Læs mere på JobcenterSkive.dk

Lær Dansk - Læs mere på Sprogcenter Skive

Job & Uddannelse koordinerer modtagelsen af nyankommne flygtninge og familiesammenførte. Det sker i samarbejde med andre dele af kommunen og relevante myndigheder.

Job & Uddannelse varetager modtagelsen af flygtninge og familiesammenførte.

Flygtninge:

Som flygtning eller familiesammenført i Skive Kommune vil man de første 3 år modtage tilbud om at deltage i et integrationsprogram bestående af danskundervisning, et kursus i danske samfundsforhold og dansk kultur og historie samt et tilbud om beskæftigelse.

Indvandrere:

Indvandrere vil i Skive Kommune modtage tilbud om at deltage i et introduktionsforløb, som består af danskuddannelse samt kursus i danske samfundsforhold og dansk kultur og historie. Ligeledes vil indvandrere modtage beskæftigelsesrettede tilbud, hvis de er berettigede til det og ønsker at deltage.

Sidst opdateret

05.07.2023

Ansvarlig redaktør

Job & Uddannelse

Viborgvej 7 indgang B, 7800 Skive

Telefon: 9915 7160