Afrapportering sker minimum hvert andet år, hvor der udarbejdes en tilsynsrapport. For daginstitutioner er det en tilsynsrapport for hver enkelt daginstitutionsenhed. For dagplejen og pasningsordninger er tilsynsrapporten samlet, og den hæves op på et generelt niveau, så data ikke kan føre tilbage til hverken dagplejehjem eller barn.
I tilsynsrapporten indgår det pædagogiske tilsyn, tilsyn med rammer og anden relevant data. Data bidrager til en samlet vurdering af kvaliteten i dagtilbuddet. Derudover indgår opfølgning på aftaler og opmærksomhedspunkter fra tidligere tilsyn. Tilsynsrapporten laves i Hjernen & Hjertet, som arbejder med EVA’s tredeling af kvalitetsbegrebet; strukturel kvalitet, proces kvalitet og resultatkvalitet.
I tilsynsrapporten beskrives, hvilke aftaler der er indgået mellem dagtilbudsleder/dagplejeleder og forvaltning i forhold til den udviklingsplan, der skal danne grundlag for et udviklingsarbejde i dagtilbuddets praksis de kommende to år.
I kommunale institutioner har dagtilbudslederen ansvar for at orientere forældrebestyrelsen om tilsynsrapporten. I private institutioner har bestyrelsen ansvar for at orientere dagtilbudslederen. Tilsynsrapporten skal offentliggøres på dagtilbuddets hjemmeside.
Tilsynsrapporter skal danne grundlag for Børne- og Familieudvalget drøftelse om dagtilbudsområdet hvert andet år jævnfør Dagtilbudsloven §3a.